Behandlingar

Behandlingar

Abhyanga
Abhyanga är en mycket behaglig helkroppsmassage med varm egen tillverkad örtmedikerad olja. Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar också kroppen från slaggprodukter. Abhyanga är speciellt välgörande vid vata-obalanser samt under hösten och vintern. Behandlingstid: 60 eller 90 min.

Garshan
Garshan är en helkroppsmassage som renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Behandlingen avslutas med oljemassage. Garshan är en utmärkt behandling vid kapha-obalanser samt då mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen. Ges med fördel under våren.
Behandlingstid: 60 min.

Kati Basti behandling
Kati basti är en behandling av ryggslutet vid olika besvär med stelhet, smärta, stress och sömnbesvär. Under behandlingen bygger vi upp en damm på kroppen som fylls med varm örtmedikerad olja.

Efter oljedammen följer en massage över området som sedan avslutas med Nadi swedana/värmebehandling med örtånga. Rekommenderas varmt att du upprepar behandlingen 3 ggr inom en vecka. Behandlingen tar 60 min.

Klangmassage
En klangmassage-behandling ger djup avspänning och vila. Klangskålar placeras direkt på kroppen eller runt om. När skålarna slås an bildas ljud och vibrationer som fortplantar sig och sprider sig genomkroppens vätskor och vidare genom muskler, ben och organ. Detta ger en djupverkande massage på cellnivå som kan lösa upp stress och blockeringar. Verkar harmoniserande och vitaliserande. Behandlingstid: 60 min.

Kati chikitsa
Kati chikitsa är en traditionell ayurvedisk ryggbehandling med lätt oljemassage och värmebehandling över axlar och rygg. Behandlingen avslutas med att ryggen masseras medvarma tygbollar fyllda med örter och oljor. Är som balsam för stela ryggar och axlar. Behandlingen görs med fördel tre dagar efter varann.
Behandlingstid: 60 min.

Marmabehandling
Marmapunkter är ställen där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig. De står även i kontakt med andra delar av kroppen. Stress och orenheter sätter sig i marmapunkterna. Underbehandlingen stimuleras dessa punkter med speciellt utvalda eteriska oljor som masseras inmed mycket lätt beröring. Djupt avslappnande och balanserande för sinne och kropp. Stimulerar kroppens egen självläkningsprocess.
Behandlingstid: 60 min.

Shiroabhyanga – huvudmassage
Shiroabhyanga är massage av huvud, ansikte, nacke och skuldror. Ges med eller utan varmsesamolja. Behandlingen löser upp stress och lättar spänningar som lagrats. Därigenom motverkas huvudvärk och värk i nacke och skuldror. Shiroabhyanga stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarheten i sinnet ökar  
Behandlingstid: 30 min.

Shirodhara
Behandlingen inleds med en 20 minuter lång massage av huvud, nacke, axlar och ansikte. Därefter får en stråle varm olja under 20 minuter långsamt strömma ned över pannan och hjässan.
Behandlingen lugnar ned det centrala nervsystemet, ger sinnet och sinnena djup vila, vilket tillåter kroppens naturliga läkeprocesser att utsöndralagrad stress från nervsystemet. Till följd av detta förbättras den mentala klarheten. Det är en lugn och avstressande behandling där spänningar löses upp och hela nervsystemet får lugn och ro.
Behandlingstid: 60 min.

Swedana – värmebehandling
En swedana behandling görs i ett swedanatält där huvudet är utanför tältet och kroppen värmebehandlas med vattenånga. Alternativt används varmvattenflaskor eller heta handdukar för att värma kroppen. Swedana passar bra efter en helkroppsmassage. Värme har en viktig terapeutisk funktion för att balansera och rena kroppen. Tack vare värmen förs toxiner som lösts upp under massagen lättare ut ur kroppen.
Behandlingstid ca 30 min. 

Vishesh
Vishesh är en lite kraftigare helkroppsmassage där trycket ökar jämfört med abhyanga. Vishesh har abhyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigörslaggämnen på djupet. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen.
Behandlingstid 60 min. 

Abhyanga
Klangmassage
Shirodhara
Kati Basti

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå